eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Google szolgáltatása buktatta le a rablókat Hollandiában

A Google Street View szolgáltatás révén sikerült elkapni két tolvajt, akik Hollandia északi részén, Groningen városában raboltak ki egy tinédzsert - számolt be a rendőrség.

Az elkövető ikertestvérek a 14 éves fiú mobiltelefonját és 165 eurónyi készpénzét rabolták el tavaly szeptemberben. Szerencsétlenségükre az esetet felvette a közelben parkoló egyik autóra szerelt kamera, amely a Google internetes utcai fotó- és térképszolgáltatásához gyűjtött felvételeket.

"A képet közvetlenül a bűncselekmény előtt rögzítette a kamera" - mondta egy rendőrségi szóvivő. Az áldozat márciusban a Google Maps szolgáltatáson szörfölve ismerte fel magát és a két rablót.

A Google Maps része a Street View, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képeket nézegessenek az utcákról, épületekről. A felvételeket túlnyomórészt az autókra szerelt kamerákkal készítik.

A rendőrségi vizsgálatot követően a 24 éves elkövetők egyike beismerte a fiú kirablását.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×