eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tito szappanja mentheti meg a nagybecskereki illatszergyárat

A vajdasági Nagybecskereken bemutatták azt a toalett szappant, melyet Tito marsall, volt jugoszláv elnök számára gyártottak a 60-as 70-es években. Most az eredeti recept alapján felkínálják a hazai és a külföldi piacnak is. Ára átszámítva 1500 Ft lesz, és a nehéz helyzetben lévő gyár dolgozói remélik, hogy Tito elnök ezúttal is segít rajtuk.

A gazdasági válságból különböző módon igyekeznek kilábalni a veszélybe került cégek, vállalatok. A Vajdaságban, a bánáti Nagybecskereken az ottani vegyipari üzem és illatszergyár eredeti módon nem mást, mint a néhai Jugoszlávia egykori elnökét, Tito marsallt hívta segítségül.

Ugyanis bemutatták azt a toalettszappant, melyet a hatvanas-hetvenes években kizárólag Tito számára gyártottak, de most újra piacra dobják, felkínálván a közönséges halandóknak is. Számolva a várható nagy érdeklődéssel, a gyár dolgozói szebb napokat remélnek.

Nem mellékes, hogy a nagybecskereki bemutatót Tito születésnapján, május 25-én tartották. A volt jugoszláv köztársaságok már jelezték, hogy érdekli őket az új Marsall szappan, Macedónia és Szlovénia képviselője pedig már konkrét megrendelésekről is tárgyalt.

Az eredeti recept szerint készülő Marsall szappant természetes adalékokból állítják össze. A legjobb reklám azonban a lehet, hogy a szappant használó Tito elnök még nyolcvanéves korában is fiatalos volt, és 88 évig élt.

Ezután bárki használhatja az szappanját, hiszen az átszámítva nem lesz drágább 1500 forintnál. A jugónosztalgiázók körében biztos népszerű lesz, de külföldi megrendelésekre is számítanak a nagybecskereki illatszergyár dolgozói, és bíznak abban, hogy Tito elnök ezúttal is segít rajtuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×