eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Itt a tavasz, nyitnak a szabadtéri szórakozóhelyek!

A Péterfy Bori és a Love Band csütörtök esti koncertjével nyit a Zöld Pardon, a következő hetekben pedig fokozatosan újra látogathatóak lesznek a kedvelt nyári szórakozóhelyek.

Az előző évekhez hasonlóan a Zöld Pardon idén is minden este magyar könnyűzenei előadók koncertjeivel várja a látogatókat. Pénteken a Kiscsillag, szombaton Copy Con, vasárnap pedig a Bikini lép fel, április folyamán koncertet ad még a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Mystery Gang, a Kaukázus és a Heaven Street Seven is.

Két külföldi vendége is lesz a Petőfi híd budai hídfőjénél található szórakozóhelynek: a tervek szerint a nyár folyamán fellép Goldie, a 90-es évek kultikus brit drum'n'bass előadója és a Stereo MC's is egy dj-szettel érkezik.

A Zöld Pardonban emellett hétvégenként civil szervezetek is bemutatkoznak: vasárnap a Critical Mass, a későbbiekben pedig többek közt az UNESCO, az SOS - Gyermekfalu és a EGYESEK Ifjúsági Egyesület.

Április 18-án nyílik meg a Margitszigeten a Holdudvar. A nyár folyamán a Holdudvar Galériában fiatal kortárs képzőművészek mutatkoznak be. Szombattól az Inda Galéria tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők, a későbbiekben a Fiatal Képzőművészek Stúdiója és a Fiatal Fotóművészek Stúdiója is kiállításokat rendez, de divatbemutatók keretében a fiatal divattervezők munkáit is bemutatják.

Péntekenként és szombatonként dzsesszkoncertek várják az érdeklődőket, júniustól pedig a Holdudvar kertmozijában esténként feliratos filmeket is vetítenek.

Május 1-jén nyit a Városligetben a Kertem, ahol idén is dzsesszkoncertek és a magyar alternatív zenei élet kiemelkedő előadóinak fellépéseire lehet számítani. A tervek szerint koncertet ad majd többek közt a Grencsó Kollektíva, Dresch Mihály, valamint a Specko Jedno, a Cabaret Medrano és a Pop Iván is.

Az időszakosan látogatható szórakozóhelyek mellett több állandó koncerthelyszín is mostanában nyitja meg szabadtéri részlegét. A Gödör Klub és a Corvintető nyitott helyszínei már látogathatóak, április 30-án az A38 Hajó terasza is megnyílik és a közeljövőben várhatóan a Dürer Kert is újra üzemelteti szabadtéri helyszínét, a megszokott programokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×