eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Napi kétezer dollárt is megkereshet a világ legjobb állásában!

A húshagyó keddel világszerte csúcspontjához ért a karneváli szezon, és az egyik résztvevő szerint ilyenkor nyílik lehetőség "a világ legjobb munkájának" gyakorlására. Az illető ugyanis a riói utcákon általában egy szál bikiniben táncoló lányok festésével foglalkozik.

"Kemény munka ez, ember és komolyan veszem" - mesélte Betto Almeida az AP hírügynökségnek. A világ férfilakosságának egy komoly része azonban valószínűleg ennek ellenére irigyli. Nem azért, mert Betto napi 2000 dollárt is megkereshet, hanem azért, mert ő festi be a riói karneválon általában bikiniben, vagy akár ruha nélkül is táncoló lányokat.

"El sem hiszik, mekkora túljelentkezés van, amikor asszisztenst keresek magamnak" - folytatja. Betto háromórás utazás után, délelőtt 11-re ér a stúdiójába, és alig győzi a munkát. Az előtte elvonuló csábító szépségek ellenére nincs ideje bámészkodni, az AP-nek adott interjúja közepette is az aktuális modell hasát bámulta, miközben éppen narancssárgára festette be. A karneváli szambamenetek szélén felvonuló görkorcsolyás lányok esténként 250 dollárt keresnek meg, így nagyon fontos nekik a "profi jelmez".

Vannak szégyellős modellek is

A 28 éves, forrónadrágot, csizmát és egy karórát viselő Michele Peres például elmondta: kilenc éve jár vissza Bettóhoz. "Õ a legjobb testfestő. A munkája rám irányítja a figyelmet, és ami jó nekem, az neki is jó" - magyarázza. Almeida azzal is reklámozza magát, hogy stúdiója az utcára néz, és a járókelők gyakran az ablaküvegre tapadva bámulják és fotózzák - no, nem őt, hanem modelljeit.

Vannak szégyellős lányok is, akik arra kérik, hogy először egy zárt szobában fesse le az intim testrészeket. Ezek után kerülnek fel a lányokra az Almeida által megálmodott egzotikus állatok és madarak. A festő elmondta: egy-egy modell "elkészítése" két órájába kerül. A munka úgy jött, hogy színházban festett szereplőket, amikor a szamba-parádék egyik szervezője megkérdezte: nincs-e kedve a karneválon is dolgozni.

Közben New Orleans híres karneválja az idén nem csak a vidámságról szólt. A Katrina hurrikán által megtépázott város parádéján egy csoport lövöldözni kezdett és megsebesített hat embert, köztük egy egyéves kisfiút. A rendőrség két embert őrizetbe vett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×