eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Betontámfal omlott egy munkásra a Keleti pályaudvarnál - képek

Meghalt az a munkás, akire rádőlt egy nyolcméteres betontámfal szerda délután Budapesten a Keleti pályaudvarnál - közölte a tűzoltóság.

Molnár Péter szóvivő elmondta, hogy a nyolc méter mély gödörben a munkás egyedül dolgozott egy géppel, amiből valamiért kiszállt. Ekkor omlott rá a támfal egy része, amit tűzoltók emeltek le a férfiról, majd toronydaru segítségével egy speciális acélhordágyban a munkást felhozták a felszínre.

A baleset körülményeit a rendőrség és a munkavédelmi felügyelőség vizsgálja.

Pető Szabolcs, a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a 4-es metró Baross téri építkezésén jelenleg a földkitermelés zajlik a födémszerkezet alól, amihez egy ideiglenes megtámasztást szolgáló, a földkitermelés előre haladtával folyamatos bontás alatt álló betonszerkezetet alkalmaznak.

A gépkezelő elhagyva a munkagépet erre a területre ment eddig ismeretlen okból, ahol ráesett egy ebből az ideiglenes megtámasztásból származó, elbontás alatt álló betondarab.

Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője azt mondta: a férfi - akit egyébként szabályosan foglalkoztattak és rutinos gépkezelő volt - tiltott helyre ment, amikor a baleset bekövetkezett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×