eur:
389.65
usd:
364.78
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

DNS-mintával a kutyapiszok ellen

Egy német kisvárosban DNS-mintát vesznek a kutyákból, hogy megbüntethessék a gazdákat, ha az állatuk közterületre piszkít. A projekt összesen 420 ebet érint.

Peter Kornel, a Volkach nevű bajor kisváros polgármestere szerint a településen élő összes kutya nyálából vagy szőréből mintát vesznek. A mintavétel összesen 420 ebet érint.

"Önkéntes alapon végezzük a vizsgálatokat, mert a gazdák nem kötelezhetőek kutyájuk DNS-mintájának a leadására. De azt szeretnénk, ha minden kutyától lenne ilyen adatunk " - mondta a polgármester.

"Aki valaha lépett már kutyapiszokba, az tudja, hogy mennyire gusztustalan lepucolni a cipőt utána. Ezért szeretnénk rákényszeríteni az ebek gazdáit, hogy szedjék fel a kutyagumit." - tette hozzá.

A képviselőtestület várhatóan februárban fogadja majd el a tisztasági tervet, amely nagyjából 88 ezer euróba (26 millió forint) kerül majd.

A testület várhatóan kinevez majd egy kutyafelügyelőt is, akinek feladata lesz, hogy összehasonlítsa a mintákat a DNS-bank adataival.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×