eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A nyolcas ikreket szülő nőnek már hat gyereke van

Összesen 14 gyerekről kell gondoskodnia annak a "szuperanyának", aki hétfőn nyolcas ikreket szült az Egyesült Államokban. A családról keveset lehet tudni, de azt igen, hogy a nyolcasikrek jól vannak - és még nem kaptak nevet.

Miután megszülettek az orvosi szenzációnak számító nyolcas ikrek Kaliforniában, a büszke nagyszülők felhívtak egy Los Angeles-i rádióállomást, és elmondták: már fél tucat gyerek, köztük egy ikerpár várja otthon a szülőket és a nyolc babát. Tévéseknek sikerült megtalálniuk a nagyszülőket Los Angeles egyik elővárosában, ám nem akartak a kamerák előtt nyilatkozni.

A népes családról érkező hírek meglepték az orvosi szakértőket, akik közül sokan nem értik, miért kapott a nő termékenységet növelő szereket, ha már hat gyereket szült. De azt is furcsának (vagy inkább hihetetlennek) találják, ha természetes módon fogantak a nyolcas ikrek. Erről egyébként igen szkeptikusan vélekednek a szakértők, akik szerint sok orvos nem tesz meg mindent, hogy megelőzzék az ilyen kockázatos ikerterhességet.

Több amerikai szervezet is arra szólította fel a szakorvosokat, hogy bár nincs erre vonatkozó törvényi szabályozás, próbálják meg csökkenteni az ehhez hasonló ikerterhességek számát.

Az egyik elmélet szerint egyébként a kaliforniai nő egy petefészek hiperstimuláción esett át. A kezelés során olyan gyógyszereket kapott, amelyek serkentették a peteképződést, a petéket pedig mesterségesen megtermékenyítették.

A Los Angeles melletti bellfloweri kórház, ahol egy ötven fős orvosi csoport segédkezett a nyolcas ikrek (hat fiú és két lány) világra jöttében, nem erősítette meg, hogy az anya termékenységi kezelést kapott. "A család teljes titoktartást kért a kórháztól, és mi ezt tiszteletben tartjuk" - mondta az intézmény szóvivője.

Azt viszont elárulták, hogy a babák "nagyon, nagyon jól" vannak, és mind a nyolcan önállóan lélegeznek. Nevük még nincs, a gondozók A-nak, B-nek, C-nek, D-nek, E-nek, F-nek, G-nek és H-nak hívják őket.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×