eur:
388.48
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Hogyan bírnak majd a szülők a nyolcas ikrekkel?

Nyolcas ikrek születtek Kaliforniában; az Egyesült Államokban ez másodszor fordult elő. Több mint tíz éve egy houstoni asszony szintén nyolcas ikreket szült, mindannyian koraszülöttek voltak, és jóval kisebb súllyal születtek, mint most a kaliforniai nyolcas ikrek. A nyolcból egy csecsemő a szülés után meghalt, ám a kaliforniai ikreknek jók az életesélyeik - vélekedett az InfoRádióban Szabó Miklós csecsemő- és gyermekgyógyász.

Jók az életesélyeik a Kaliforniában kedden született nyolcas ikreknek - mondta az InfoRádiónak Szabó Miklós csecsemő- és gyermekgyógyász. A Semmelweis Egyetem 1. számú Gyermekklinikájának munkatársa kifejtette: a csecsemők a 31. héten születtek, jó állapotban jöttek a világra, és érettebbek, mint a Houstonban több mint tíz éve született nyolcas ikreknek, akik közül egy meghalt.

A csecsemő- és gyermekgyógyász szerint az édesanya a kezdeti időszakban tudja majd táplálni a csecsemőket, ám az nehezen elképzelhető, hogy a nőnek napi 6,4 liter anyateje legyen, amikor az ikrek nagyobbak lesznek, és 800 millilitert is szopnak már.

Nem befolyásolja rendkívüli módon az ikrek egészségügyi kezelését és felügyeletét az, hogy nyolcan vannak, ám a családi gondozás és az élet megszervezése rendkívüli feladat lesz - emelte ki Szabó Miklós.

A hat fiút és két lányt császármetszéssel segítették világra a Los Angeles melletti Bellflowerben. Összesen negyvenhat orvos és más segítő bábáskodott, és elcsodálkoztak a nyolcadik csecsemőn, mert csak hét gyermeket vártak. A legkisebb gyerek 680 grammos, de a legnagyobb sem nyom többet 1470 grammnál.

Több mint tíz éve egy houstoni nő szintén nyolcas ikreket szült. Először egy gyermek jött a világra, majd 12 nappal később a másik hét. Mindannyian koraszülöttek voltak, jóval kisebb súllyal születtek, mint most a kaliforniai nyolcas ikrek: a legnagyobb 800, a legkisebb 300 grammos volt, ő egy hét után meg is halt. A többiek azóta is jól vannak, decemberben ünnepelték a tizedik születésnapjukat.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×