eur:
387.73
usd:
357.77
bux:
68109.76
2024. május 17. péntek Paszkál

Obama még az amerikaiak táplálkozását is megváltoztatja

Barack Obama igazi példakép lehet az amerikaiak számára, de nemcsak politikai értelemben. Az Egyesült Államok 44. elnöke ugyanis fitt, sportos, egészséges, ezért erre az életmódra sarkallhatja majd az amerikai családok millióit az elkövetkező négy évben. De milyen konkrét lépéseket tehet az új elnök, hogy csökkentse az amerikaiak derékbőségét?

1. Helyi és organikus gazdaságok támogatása

Barack Obama és alelnöke is többször kifejtette már, hogy törvényekkel akarják támogatni a helyi és organikus mezőgazdaságot. Az új elnök gyakran méltatta a reformkonyhával kapcsolatos könyveiről elhíresült Michael Pollant, felesége, Michelle pedig amikor csak tud, organikus élelmiszert vásárol.

2. Nemcsak több, hanem egészségesebb kalória

Amerikában rekord számban (elsősorban rászorulók) használják az élelmiszerjegyeket, miközben az elhízás is népbetegséggé vált - Obama pedig világossá tette, hogy érti a kettő közötti összefüggést. Õ és csapata megígérte: az élelmiszersegélyezési programok előterébe a tápértéket teszik, hogy az emberek ne egyszerűen több, hanem egyben egészségesebb kalóriához jussanak. Ráadásul arra is esély van Obama elnöksége alatt, hogy több államban is adót vessenek ki az egészségtelen ételekre, így megemelkedhet az édességek, az üdítők és a gyorsételek ára.

3. Az élelmiszerbiztonság fejlesztése

Az Egyesült Államokban jelenleg két szervezet van, amely ellenőrzi az élelmiszerek minőségét: a hústermékeket a mezőgazdasági minisztérium, a többi élelmiszert pedig az amerikai élelmiszer- és gyógyszerengedélyezési hatóság, az FDA ellenőrzi. Obama ígérete: megszünteti a bürokratikus programokat, amelyek a hatékonyság rovására mennek, és létrehoz egy egységes élelmiszerbiztonságot felügyelő szervezetet, valamint több pénzt biztosít a minőségellenőrzési vizsgálatokra.

4. Az iskolai étkeztetés javítása

Két iskolás kislánnyal a Fehér Házban, várhatóan Barack Obama különös hangsúlyt fektet majd olyan programokra, amelyek az iskolai menzák minőségének fejlesztésére indítanak el.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×