eur:
388.96
usd:
360.69
bux:
68394.15
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szilveszter: mit tegyünk a kutyával?

A szilveszteri petárdázások időszaka nagyon megviseli a háziállatokat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke. Gönczi Gábor azt tanácsolja a kisállattartóknak, hogy amennyiben az állat amúgy is érzékeny a hirtelen hanghatásokra, konzultáljanak az állatorvosukkal.

Éjfél körül durran el a legtöbb petárda, ekkor mindenképp zárt helyen kell tartani a kutyát, valahol olyan helyen, ahol a legkevésbé érzékeli ezeket a hangokat, így nem tud megszökni - mondta az InfoRádiónak a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke, Gönczi Gábor.

Mint mondta, érzékenyebb kutyáknak nyugtató gyógyszerkészítményt is lehet adni. Ha megbeszéljük az állatorvossal, hogy mit adunk neki, akkor nem fog károsodni az egészsége. Vannak olyan nyugtatók, amelyek az emberre nézve nyugtató hatásúak, de az állatokra hatástalanok - figyelmeztetett az állatorvos.

Egy kölyökkutya, aki még nem találkozott ilyen hangokkal, lehet hogy vehemensen, pánikkal reagál a puffogtatásra. A petárdázást a legjobban a középkorú kutyák tűrik el - tette hozzá Gönczi Gábor. Legrosszabbul szavai szerint az amúgy is élénkebb, kistestű kutyák viselik a petárdázást, de jelentős különbség nincs a fajok közt.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikában is folytatódik az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×