eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csak egy injekció, és megszűnik a horkolás

Mi a titka a horkolás megszüntetésének? Egy injekció a szájpadlásba - legalábbis ezt állítják egyiptomi kutatók.

Az újonnan kifejlesztett injekció, amely a szájpadlásba fecskendez vegyi anyagokat, enyhülést jelenthet azoknak, akik horkolnak alvás közben.

Az egyiptomi Manszura Egyetem kutatócsapata 34 páciensen tesztelte a csodainkejciót, amely 32 horkolónál hatásosnak bizonyult, bár többségüknek egynél több injekció beadása volt szükséges.

A horkolás, amely bizonyos esetekben a felső légutak lágy szöveteinek (például a szájpadlásnak) a remegése miatt jön létre, néhány esetben az alvás közbeni légzési elégtelenség jele lehet.

Szakértők szerint az elhízás, az idős kor, az alkoholfogyasztás és bizonyos gyógyszerek növelhetik a horkolás kialakulásának lehetőségét, csakúgy, mint a háton alvás, a megfázás és az allergia.

A kifejlesztett injekcióról egy amerikai konferencián számoltak be először. Kutatók hozzátették, hogy a Snoreplasty elnevezésű injekció egyszerű, biztonságos, olcsó és hatékony az egyszerű horkolás kezelésére. Ám ha a horkolást nem a lágy szájpadlás remegése okozza, hanem nyelvi vagy orrüregi problémákra vezethető vissza, akkor nem alkalmazható a szájpadlásban fecskendezett injekció.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×