eur:
389.57
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szó szerint halálos lehet, ha valaki szeretőt tart

A félrelépés többe kerülhet, mint a házasság felbomlása és a rossz lelkiismeret: akár halállal is végződhet - kongatták meg a vészharangot olasz kutatók, akik megállapították, hogy a házasságon kívüli viszony migrénhez, rosszabb esetben végzetes agyi verőértágulathoz (aneurizma) vezethet.

A lelkiismeret-furdalás, a feszültség és a stressz migrénes fejfájásokat okozhat a párjukat megcsalóknál. Szélsőséges - és ritka - esetben pedig a migrén potenciálosan végzetes agyi verőértágulat kialakulásához vezethet - figyelmeztet Lorenzo Pinessi olasz neurológus, az Olasz Migrén Szövetség elnöke, aki kutatásának eredményéről a témával foglalkozó torinói konferencián számolt be.

Pinessi professzor és munkatársai több száz beteget vizsgáltak a torinói Molinette kórházban - valamennyien súlyos migréntől szenvedtek. A legsúlyosabb állapotban lévők egy részéről kiderült, hogy szeretőt tartanak.

Többnyire férfiaknál jelentkezett a legrosszabb formájában a migrén, amelyet a stressz és a magas vérnyomás okozhat. "Úgy tűnik, a férfiaknál erősebb a lelkiismeret-furdalás, a bűntudat, amikor megcsalják a párjukat, és ez növeli a stresszt, emeli a vérnyomás" - foglalta össze a lényeget az olasz szakember.

Azoknál, akiknek gyakran fáj a fejük, nagyobb valószínűséggel alakul ki migrén, ami ritka esetben aneurizmához vezethet. A professzor ezért azt javasolja annak, aki félrelép, és migrénes tüneteket észlel, hogy egy ideig "pihentesse" a titkos kapcsolatot és sürgősen menjen el orvosi vizsgálatra.

Az sem árt, ha az érintettek egy időre elfelejtik a Káma Szútrát, és csak a szokványosabb pozitúrákat választják, így csökken a szív terhelése - tette hozzá a professzor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×