eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Eltörte a saját lábát, hogy életben maradjon

Eltörte a saját lábát egy vadvízi evezős, hogy megmeneküljön a fulladástól. Az ausztrál férfinek az volt a szerencséje, hogy a csapatban volt egy orvos is, aki ápolta, míg megjöttek a mentők.

A 38 éves férfi három barátjával kajakozott Victoria állam északkeleti részén, a Kiewa folyón. Balszerencséjére a sodrás beszorította egy letört fa alá, ahonnan nem tudott kikecmeregni; mikor már majdnem megfulladt, kénytelen volt eltörni a lábát, hogy kiszabaduljon.

Nem ő volt az első, aki ilyen drasztikus megoldáshoz folyamodott, hogy megmentse az életét: öt éve Aron Ralston amerikai helymászó levágta a saját karját Utah államban, nehogy szomjan haljon.

Az ausztrál kajakosnak az volt a szerencséje, hogy a csapatban volt egy orvos is, aki egész éjszaka gondját viselte, míg a másik két társuk elment segítségért.

A megmenekülés azonban még ez után is igen kalandos volt, a hatalmas szél és az egyre erősödő vihar miatt ugyanis a mentőhelikopter csak második kísérletre tudott leszállni, hogy felvegye a bajba jutottakat.

A lábát eltörő férfit kórházba szállították, állapota stabil.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×