eur:
388.52
usd:
360.63
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A kutya az ember legjobb barátja - de nem gazdasági válság idején

Az ausztrálok a világ egyik legnagyobb háziállat-rajongóinak számítanak, ám a gazdasági visszaesés miatt egyre többen döntenek úgy, hogy menhelyre adják kutyáikat és macskáikat.

Ausztráliában a gazdaság lassulása és a kamatok szárnyalása nemcsak a fogyasztókat és az üzleteket érinti érzékenyen, hanem az állattartókat is, akik közül több százan adják be menhelyre kutyáikat és macskáikat. Az ok: túl sokba kerülnek.

Az ország legnagyobb állatvédő egyesülete szerint azok közül, akik menhelyre adják kedvenceiket, egyre többen indokolják a döntésüket azzal, hogy nem tudják maguknak megengedni az állattartást.

"Sok embernek nincs megtakarított pénze" - mondta a Royal Society for the Protection of Animals szóvivője, aki úgy látja: sajnos a tendencia nem fog lassulni, mert a gazdasági klíma egyre rosszabb lesz.

Michael Beatty szerint a brisbane-i menhelyekre eddig idén 350 állatot vittek - ez majdnem kétszerese a tavalyi év ezen időszakához képest.

Az egyesület számításai szerint egy kutya tartása átlagosan 1700 ausztrál dollárba, vagyis közel 240 ezer forintba kerül évenként.

Az ausztrálok a világ egyik legnagyobb háziállat-rajongók: a 7,5 millió háztartás 63 százalékában van kisállat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×