eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Újabb bukás vár Tom Cruise-ra

Tom Cruise Hitler-filmjének premierjét 2009 februárjára halasztották; az eredetileg idén nyárra tervezett, majd őszre halasztott bemutató így elmarad. Ez talán nem is baj, a kritikusok szerint ugyanis a film nagy bukás lenne.

A készítők nem árulták el, hogy milyen tényezők hátráltatják a Hitler elleni 1944-es merényletkísérlet történetét feldolgozó Valkyrie (Valkűr-terv) című film bemutatóját. Annyit azonban tudni, hogy az elővetítéseken a közönség nem rajongott a háborús drámáért.

A késedelem nemcsak a színészeket - Cruise mellett például a brit Bill Nighyt és Kenneth Branagh-ot - érinti kellemetlenül, hanem a United Artists stúdiót is, amelynek az 1996-os újjászületés utáni első nagy filmje, az iraki háborúról szóló Gyávák és hősök (2007) Robert Redford rendezésében Tom Cruise-zal és Meryl Streeppel a főszerepekben bukás volt.

Egy hollywoodi kritikus szerint a "Valkyrie halott". Egy másik szakértő szerint pedig a film körüli gondok veszélybe sodorhatják a United Artists működését. Az eredetileg Charlie Chaplin és más hírességek által alapított intézményt többszöri tulajdonosváltás után Cruise vásárolta meg ügynökével és üzleti társával, Paula Wagnerral.

A Bryan Singer rendezte Valkyrie berlini forgatása kezdetben erős ellenérzéseket váltott ki a németekből, mivel nem tartották megfelelő színésznek a nemzeti hősnek számító merénylő, Claus von Stauffenberg ezredes szerepére Tom Cruise-t, az amerikai szcientológia egyház vezéralakját.

Sorozatos gondok

Tavaly ősszel újra kellett forgatni a film egy fontos jelenetét, mert a németországi laboratóriumi utómunkálatok során megsérült a filmszalag. A német védelmi minisztérium szeptemberben csak hosszas fontolgatás után engedélyezte, hogy az eredeti helyszíneken vegyék fel a kulcsjeleneteket.

Nyár végén kártérítést követeltek a United Artists filmstúdiótól a berlini forgatáson megsérült statiszták; tizenegyen zuhantak le egy korabeli teherautó platójáról, egy ember súlyosan, tízen könnyebben megsérültek.

A film elkészítéséhez 4,8 millió eurós támogatással járult hozzá a német szövetségi filmalap; ez egy átlagos német film büdzséjének felel meg.

Roger Friedman, a FoxNews.com hírportál népszerű filmkritikusa szerint a 100 millió dolláros költségvetésű Valkyrie kudarc, sőt nevetség tárgya lesz. Friedman azt tanácsolta Tom Cruise-nak, hogy egy újabb Jerry Maguire-szerű (Jerry Maguire - A Nagy Hátraarc) vígjátékkal igyekezzen színészi karrierjét helyretenni.

Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×