eur:
388.53
usd:
360.65
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A legtermékenyebb napokon a nőknek csábítóbb a hangja

A nőknek csábítóbb a hangjuk, ha havi ciklusuknak éppen abban a szakaszában járnak, amikor a legtermékenyebbek - állapították meg egyesült államokbeli kutatók.

Eltérő hangon szólalnak meg a nők a menstruációs ciklus különböző szakaszaiban, a gyengébbik nem képviselőinek akkor van a legszexisebb hangja, ha éppen a ciklus közepén járnak, azaz amikor peteérésük van.

A New Scientist című tudományos magazinban megjelent tanulmány szerint a hangot a nemi hormonok változtatják meg.

Mint azt a cikk írói leszögezik, az emberek eltérnek a többi emlőstől abban, hogy a nők termékenységi szakaszának nincs nyilvánvaló jele a férfiak számára.

A kutatók azonban azt mondják: mindez csak nagyvonalakban igaz. A férfiak ugyanis az ilyen időszakokban - a hormonális változásoknak köszönhetően - általában vonzóbbnak találják a nőket, igaz, maguk sem tudják megmagyarázni, hogy miért.

A nők hangjának tanulmányozásakor arra jöttek rá a kutatók, hogy a termékenységi időszakban az sokkal vonzóbb a férfiak számára. Mindez azonban nem igaz azokra a nőkre, akik fogamzásgátló tablettát szednek, szervezetükben ugyanis nem megy végbe az a hormonális változás, mint az antibébi nélkül élő nőknél. Az ő hangjuk nem változik a ciklus közepén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×