eur:
388.43
usd:
360.74
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Háromszázan fertőződtek meg hepatitisszel a palackozott ivóvíztől

A palackozott ivóvizek országos ellenőrzését rendelték el Kínában, miután Kujcsou tartományban mintegy háromszáz ember hepatitisz A vírussal fertőződött meg.

A délnyugat-kínai tartomány Kujjang városában, az egyik helyi gyártó műanyag hordóban árusított ivóvizétől mintegy háromszázan, többnyire diákok fertőződtek meg. A kínai Egészségügyi Minisztérium és a helyi kormányzat szakembereiből álló vizsgálócsoport szerint a helyi üzemből február vége és március eleje körül került ki az erősen fertőzött ivóvíz.

A vizsgálat megállapította, hogy a gyártó nem rendelkezett a megfelelő sterilizálási eljárásokkal, az így készült palackozott termékek pedig nem feleltek meg a higiéniai követelményeknek.

A kifogásolt termékek azonnali ellenőrzését, és a termék azonnali visszahívását rendelték el.

Kujjang városban összesen 336 hepatitisz A vírusfertőzésről érkezett jelentés, közülük 299 esetben már biztosan pozitív lett az eredmény.

Pekingben a fertőzéssel összefüggésben közegészségügyi figyelmeztetést egyelőre nem adtak ki - mondta a városi közegészségügyi hivatal munkatársa hozzátéve, hogy a palackozott vizek évente kétszer, - mielőtt a fogyasztókhoz kerülnének - szúrópróbaszerű ellenőrzésen esnek át.

Az olimpiára készülő Pekingben egy olyan projektbe kezdenek, amelynek eredményeként augusztusig minden palackozott ivóvizet egyedi elektronikus azonosító jellel látnak el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×