eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Oktatókönyv gyerekeknek a plasztikai műtétekről

Michael Salzhauer orra átszabatása után hazatért családjához, majd azt tapasztalta, hogy mikor bekötözött arcával belépett otthonába, gyermekei sikítva szaladtak el előle. Ekkora határozta el, hogy könyvet ír a gyermekek számára, amiben a plasztikai beavatkozások okát magyarázza el számukra.

A gyönyörű mamám (My Beautiful Mummy) címmel jelentette meg gyermekeknek szóló könyvét egy plasztikai sebész, amelyben rajzokkal magyarázza el a gyermekeknek: szüleik miért műtetik meg orrukat, töltetik fel szájukat vagy változtatnak mellméretükön.

A sebész ugyanis gyakran azt tapasztalta, hogy a kicsiket félelemmel töltik el az ilyen műtétek, azt gondolják, hogy szüleikkel valami nagy baj történt a kórházban. Ezért úgy gondolta: a gyermekeknek meg kell magyarázni, hogy ilyenkor semmi probléma sincs.

A férfi Floridában működtet egy klinikát. Kötetét először csak néhány száz példányban nyomtatta ki, és kizárólag saját ügyfelei gyermekeinek szánta. Az érdeklődés azonban akkora volt, hogy immár az interneten terjeszti a kiadványt, amelyről utánnyomás készült.

A könyvben a többi mellett azt magyarázza egy édesanya a gyermekének, hogy ahogy öregedett, teste megereszkedett, ezért már nem fért bele a ruháiba. A műtét azonban segít neki abban, hogy újra jól érezze magát.

A beavatkozás világszerte egyre nagyobb divat, főleg a nők körében. A 60 milliós lakosú Nagy-Britanniában tavaly 32 ezer plasztikai műtétet végeztek, 90 százalékát nőkön.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×