eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Napi 12 ezer kalória - és egy grammot sem hízik!

Feleségének 22 évvel ezelőtti halála óta állandó éhség gyötöri Heinz Asthoffot. Egyetlen szerencséje, hogy bár napi 12 ezer kalóriát vesz magához, nem hízik egy grammot sem.

Szó szerint feneketlen gyomra van a német férfinak, akit már kutatók is vizsgálnak, és rendszeresen meghívják a televíziós showműsorokba is. "Produkciója": hiába eszik szinte folyamatosan, mégsem hízik.

Ashtoff egyetlen napon bekebelezett egy kiló húst, majdnem két és fél kiló krumplit, egy tucatnyi tojást, fél liter majonézt, néhány pizza szeletet, pár doboz chipset és néhány fasírtot.

Talán ő az egyetlen ember a föld kerekén, akinek azt tanácsolják az orvosok, hogy ne szokjon le a dohányzásról - napi két doboz cigarettát szív -, mert akkor még jobban megnőne az étvágya.

A 68 éves férfit csak egy dolog izgatja, méghozzá az, hogy a "betegsége" igen költséges: többet költ ételre, mint amennyi a nyugdíja. "Bizonyos dolgokról kénytelen leszek lemondani" - panaszkodott az offenbachi nyugdíjas.

Étterembe például, már nem járhat, mert azt nem engedheti meg magának. "Amikor legutóbb étteremben jártam rendeltem egy krumpli lángost - és végül százat kebeleztem be belőle. Ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak" - tette hozzá.

Olyan a gyomra, mint egy bánya


A férfi 180 centi magas és 95 kiló. "Az orvosaim szerint a gyomrom olyan, mint a bánya, ahol 36 évig dolgoztam: fekete és feneketlen" - viccelődött a férfi. Azt azonban az orvosok sem tudják mire vélni, mi ennek az oka.

Csak azt tudni, mi okozta Ashtoff folyamatos éhségét: szeretett felesége, Minna halála. Az asszony 22 éve halt meg rákban, és a férfi azóta eszik, bár ennyire betegessé csak 14 éve vált az éhsége. Azóta képtelen jóllakni.

Orvosa, Henning Huesch szerint a férfinak nem különösebben magas a koleszterin szintje, és fizikai oka sincs a fokozott étvágyának - egyszerűen "evésfüggő".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×