INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A boldog párkapcsolat titka: bomba nő ronda férjjel

Infostart / InfoRádió
A Sztárom a párom (Notting Hill) Spike-járól senkinek sem a sárm vagy a férfiideál jut az eszébe. Rhys Ifans kapott is hideget-meleget a kritikusoktól a külseje miatt, főleg azután, hogy elcsábított egy valódi szépséget, Sienna Millert. Lehetséges, hogy a férfi mégis irigylésre méltó, legalábbis erre lehet következtetni egy nemrég, pszichológusok által készített felmérésből.

Ha egy vonzó nő hozzámegy egy ronda férfihoz, abból jó eséllyel boldog házasság sül ki - állapították meg pszichológusok.

Azoknak a nőknek azonban, akik jóképű férfit választanak, nem árt elővigyázatosnak lenniük. Azok a férfiakat ugyanis, akik azt gondolják magukról, hogy jobb külsővel bírnak a saját nemükben, mint feleségük, általában rossz érzések gyötrik és elégedetlenebbek a házasságukkal.

A Tennessee Egyetemen készült tanulmány magyarázatot ad arra, miért volt működőképes Marilyn Monroe és Arthur Miller házassága, és miért olyan boldog együtt Catherine Zeta Jones és Michael Douglas.

A pszichológusok azonban nem a sztárok magánéletében turkáltak: 82 házaspárt vizsgáltak meg a külső alapján, és kérdezték meg őket arról, mennyire boldogok a párjukkal.

Kiderült, hogy a férfiakat boldoggá teszi, ha sütkérezhetnek feleségük szépségében. Azok a férfiak azonban, akik jobban néztek ki feleségüknél, általában kevesebb érzelmet tápláltak házastársuk iránt.

A címlapról ajánljuk