eur:
388.8
usd:
361.99
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Lezárult a nyomozás: "kísértetek okozták a kárt"

A román rendőrség lezárta a vandalizmus ügyében folytatott nyomozást, és megállapította, hogy kizárólag kísértetek lehetnek a felelősek.

Lilieciben több család is bejelentést tett a rendőrségnek a vandalizmusról. Kitört ablakokról, a levegőbe hajigált biciklikről, az asztalon táncoló tárgyakról, teljes szélcsendben kialvó gyertyákról érkeztek bejelentések.

A rendőrök először kinevették a helybélieket, akik azt állították: ártó szellemek garázdálkodnak a településen. Amikor azonban az egyenruhások meglátták a bizonyítékokat, elment a kedvük a nevetéstől, és azzal zárták le a nyomozást, hogy a vandalizmusért a kísértetek a felelősek.

A 68 éves Mircea Hadimbu házát például teljesen tönkretették. "Az ablakok egymás után kitörtek. Láttam két biciklit is, amelyek lebegtek a levegőben" - számolt be tapasztalatairól a férfi.

Közelben lakó húga elmesélte, hogy a poharak szabályosan röpködtek a házban, a gyertyák pedig azonnal elaludtak, mihelyt meggyújtotta azokat - pedig szellő sem lebbent a szobában.

A rendőrségi szóvivő repülő palackokról számolt be. "Először nem tudtuk, ki mesterkedik, de végül semmi más magyarázatot nem találtunk, csak azt, amit az emberek is rebesgettek - hogy szellemek szállták meg a települést" - tette hozzá.

A város papot is hivatott, hogy végezze el az ördögűzést, különben félő, hogy soha nem lesz nyugalom Lilieciben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×