INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Titokzatos tárgy lebegett át a kisváros felett

Infostart / InfoRádió
Amatőr UFO-vadászok gyülekeznek Texasban, ahol több tucatnyian láttak titokzatos fényeket az égen.

Egy pilóta, egy rendőr és több helyi vállalkozó váltig állítja: hatalmas, hang nélkül lebegő objektumot láttak az égen, amely fényesen ragyogva, hol lassan, hol gyorsan szállt át Stephenville fölött.

Néhányan még vadászgépeket is felfedezni véltek a tárgy körül, amelyet a legtöbben január 8-án este figyeltek meg a Fort Worth-höz közeli település fölött.

A környéken ugyan van egy amerikai légi bázis, onnan azonban a hivatalos közlemény szerint egyetlen gép sem szállt fel aznap este. Ennek ellenére a bázis szóvivője szerint az UFO nem lehetett több illúziónál, amelyet az utasszállító repülőgépek mögött lemenő nap okozhatott.

Attól félnek, hogy közeledik a világvége

A helyieket azonban ez a magyarázat nem győzte meg; szerintük az objektum sokkal nagyobb, csöndesebb és gyorsabb volt, mint egy repülőgép, és sokkal alacsonyabban is szállt azoknál.

"Az emberek egyfolytában ezen törik a fejüket. Texas a Biblia-övezethez tartozik, ahol mélyen hívők az emberek, és attól félnek, hogy közeledik a világvége" - magyarázta az aggodalmakat Steve Allen pilóta. Õ maga is látta a titokzatos lebegő objektumot, amely a leírása szerint 1600 méter hosszú, és fele ilyen széles volt.

Lee Roy Gaitan rendőrnek is meggyőződése, hogy nem repülőgépet látott. "Nem tudom, mi volt az, de az biztos, hogy soha nem láttam még hasonlót. Azt hiszem, katonai gép lehetett - legalábbis remélem, hogy az volt" - tette hozzá.

Az amerikai légierő nem vizsgálja ki az UFO-észleléseket. Az Egyesült Államokban havonta kétszáz titokzatos repülő tárgyat jelentenek, főleg Kaliforniából, Coloradóból és Texasból. Egy tavalyi felmérés szerint az amerikaiak 14 százaléka állítja: látott már UFO-t.

A címlapról ajánljuk