eur:
388.81
usd:
360.72
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Kötelező tananyag a disznóetetés

Kötelező tananyaggá tette a disznóetetést egy kínai középiskola vezetése, a nebulóknak ezentúl naponta háromszor meg kell etetni kocákat, miközben a haragos szülők gyermekeik megfelelő oktatását hiányolják.

A dél-kínai Hajnan üdülőszigetén található Csuncsang Nanlu középiskola a szegénységi segélyalapból 10 ezer jüanért (mintegy 234 ezer forintért) 36 kismalacot vásárolt - írta a Pejcsing Csenpao kínai napilap.

"A sertések nevelése mellett a diákok kötelező tanórák keretében zöldségeket is termesztenek" - olvasható az újságban. Néhány szülőnek azonban nem tetszett, hogy a gyakorlati órák más tantárgyak rovására mennek.

"A sertésekért egyenként 1600 jüant (37500 forintot) kaphatnak, azaz kocánként mintegy 23 ezer forintnyi haszonra tehetnek szert, ez jó üzletnek tűnik ahhoz, hogy továbbra is disznókat neveljenek" - írta az újság az egyik szülőt idézve.

Az iskola szerint a különleges tanórák jó hatással vannak a diákok nevelésére, miközben a kínai sertéshús ára az emelkedő takarmányárak és a tavalyi PRRS (Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome) járványban elhullott milliónyi sertés miatt az egekben járnak.

Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Mesterségesen megdrágított húsok és tejtermékek – leleplezték a Világbank tervét

Mesterségesen megdrágított húsok és tejtermékek – leleplezték a Világbank tervét

Egy új dokumentumban a Világbank azt javasolja, hogy a gazdag országok a CO2-gazdag termékek, például a vörös húsok és a tejtermékek támogatására fordított milliárdokat a jövőben olyan éghajlatbarát termékekre költsék el, mint a baromfitenyésztők, a gyümölcs- és a zöldségtermesztők segítése. Az ajánlás egyike a bank számos javaslatának, amelyekkel a mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatból származó, az éghajlatot károsító szennyezés csökkentésére törekszik, mivel ezek a szektorok felelősek az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának közel egyharmadáért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×