eur:
391.12
usd:
366.22
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Orvosi hasonlat a gyerekre: úgy mozog, mint az útvesztőben a patkány

A hétévesnél fiatalabb gyermekeket el kellene tiltani a számítógépes játékoktól, a gyorsan mozgó képek ugyanis jelentős változásokat okoznak az agyműködésükben - figyelmeztetnek a kutatók. Az Egyesült Államokban a gyermekek már alig hatévesen rendszeresen használják a számítógépet.

Megrövidíti a kisgyermekek koncentrálóképességét, ha rendszeresen gyorsan változó, vibráló számítógépes játékokat játszanak.

Jane Healy amerikai oktatáspszichológus szerint a számítógépező gyermekek olyan gyorsan rángatják az egeret, ahogy csak tudják. A szemüket is éppen ilyen gyorsan mozgatják a monitoron.

A pszichológus szerint ránézni is rossz ezekre a gyermekekre, hiszen olyan a mozgásuk a gép előtt ülve, mint az útvesztőben szaladgáló patkányoké.

Az agy ugyanakkor hétéves kor alatt még olyan fejlődési szakaszban van, amelyet alapvetően megváltoztathatnak ezek az ingerek.

Manapság ráadásul túl sok olyan játék van, amely a számítógép elé ülteti a gyermekeket, akik egyre fiatalabb korban kezdik használni ezeket az eszközöket.

Az Egyesült Államokban egy friss felmérés szerint a gyermekek átlagosan hat és fél évesen már rendszeresen használják a számítógépeket, holott néhány évvel ezelőtt csak a nyolcévesekre volt jellemző, hogy rendszeresen leültek a gép elé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×