eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Elődje szex-elvonókúrára küldte volna Bill Clintont

Annyira aggódott Bill Clinton szex-függősége miatt Gerard Ford volt amerikai elnök, hogy többeknek is felvetette: utódjának elvonókúrára kellene mennie, derült ki egy most megjelent könyvből.

A Clinton házaspár szempontjából a legrosszabbkor jelent meg a New York Daily News washingtoni irodavezetőjének, Thomas DeFranknak a könyve Gerard Fordról. A volt elnök ugyanis beszélt Bill Clinton botrányos nőügyeiről is, amelyek most, hogy Hillary vezeti a demokrata elnökjelöltek népszerűségi listáját, ronthatja megválasztásának esélyeit.

Ford is úgy gondolta - mint sok amerikai -, hogy a Clinton családban Hillary viselte mindig a nadrágot, Bill pedig olyan súlyosan szex-függő, hogy orvosi kezelésre lenne szüksége. "Bill beteg ember - függő. Orvosi kezelésre van szüksége" - mondta utódjáról Ford DeFranknak azzal a feltétellel, hogy a könyvet csak halála után adhatja ki.

Egyetértett a férjével Betty is, aki maga is súlyos alkoholista és kábítószerfüggő volt, s gyógyulása után megalapította az újszerű módszereket alkalmazó Betty Ford Klinikát. "Tudja, erre a fajta függőségre is van gyógymód" - mondta az 1999-ben felvett beszélgetés során az asszony.

"A legjobb politikus, akit valaha ismertem"

Ford karizmatikus férfinak tartotta Clintont, és azt mondta róla: "a legjobb politikus, akit valaha ismertem - jobb, mint John F. Kennedy, de képtelen tanulni még a saját hibáiból is. Nem hagy ki egyetlen nőt sem." Ford erről még jóval azelőtt beszélt, hogy kirobbant volna a Monica Lewinsky-ügy, politikusi körökben ugyanis már az 1990-es évek közepén állandó pletyka tárgya volt Clinton szexuális élete.

Fordnak egyébként nagyon jó véleménye volt Hillary Clinton képességeiről is. "Briliáns elme, és nagyon erős asszony, akinek a karrierjét csak hátráltatja a férje. Ha Hillary egyszer dühbe gurul, az Isten mentsen meg mindenkit" - mondta róla.

Az "Akkor írd meg, ha már elmentem: Figyelemre méltó háttérbeszélgetések Gerard R. Forddal" című kötetből az is kiderült, hogy az egykori elnök 2004-ben minden erejével igyekezett rábeszélni George W. Bush-t: ne Dick Cheney-vel karöltve induljon ismét a választáson, mert alelnöke súlyos tehertétel a számára. Ford azt szerette volna, ha Bush Rudy Giulianit választja; New York egykori polgármestere most megpróbálja megszerezni a republikánus elnökjelölti posztot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×