eur:
388.65
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Nem éri meg az árát a drága sportcipő

A drága sportcipők nem érik meg az árukat, és nem nyújtanak nagyobb védelmet a lábnak, mint az olcsóbb termékek - derül ki egy kutatásból.

A dundee-i mozgáselemző és kutató intézet munkatársai a felmérésben kilenc, 40 és 75 font közötti áron kapható sportcipőt hasonlítottak össze. Az edzőcipőket 43 ember tesztelte, akiknek azonban nem árulták el, hogy a lábbelik milyen márkájúak, és mennyibe kerülnek. A három árkategóriában kapható edzőcipők között három különböző cég termékei voltak.

A kényelmesség szempontjából nem volt jelentős eltérés az olcsó és a drága sportcipők között - derült ki a válaszokból.

"Az olcsóbb cipők ugyanolyan jók, ha nem jobbak, mint a drágább darabok. A legtöbb ember azt hiszi, hogy a drágább lábbeli jobb is, ám az eredmények ezt nem támasztják alá" - mondta a kutatás egyik vezetője.

"A felmérés eredményének fényében azt tudom tanácsolni, hogy a futók olyan cipőt vegyenek, amely a legjobban illik a lábukhoz, és ne vegyék figyelembe az árat a vásárlásnál" - tette hozzá Rami Abboud.

Kiemelte: a magasabb árat a reklámköltségek és az aktuális divatnak való megfelelés indokolja bizonyos termékeknél.

Egy futással foglalkozó szaklap munkatársa, Elizabeth Hufton szerint nem meglepő az eredmény, de a tartósság szempontjából lehetnek eltérések az olcsóbb és a drágább lábbelik között. Hozzátette ugyanakkor, hogy száz fontnál drágább cipők is vannak a piacon, de ezek nem voltak benne a kutatásban.

Ha egy futócipő nem kényelmes, az izom- és csontfájdalmat is okozhat viselőjének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×