eur:
392.16
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Oxigénbár nyílt kutyák számára

Új felüdülési lehetőséghez jutottak a nagyvárosi életformától megcsömörlött tokiói kutyák: megnyílt az első oxigénbár, amely kifejezetten a négylábú kedvenceket szolgálja ki.

A szolgáltatással az Air Press nevű cég rukkolt ki, amely már több mint húsz oxigénbárt működtet szerte Japánban. A lánc legújabb tagjában a kutyákat hengerekbe teszik, amelybe oxigént pumpálnak.

A hely tulajdonosa elmondta: a gazdák vidéken sok helyre elvihetik sétálni a kedvenceiket, Tokióban és környékén azonban csak elvétve fordulnak elő erre alkalmas helyek, így speciális kezelés nélkül nehéz a kutyákat formában tartani.

A félórás oxigénkezelés 2.100 jenbe (mintegy 3.300 forint) kerül, és a gazdák szerint a kutyák nagyon élvezik.

"A kutyám általában nem fáradt, de gyakran letargikus hangulatban van. Amikor viszont idejövünk, mindig nagyon lelkes, és boldogan ugat" - mondta el egy japán férfi, aki rendszeresen elviszi kedvencét az oxigénbárba.

Japánban a tavalyi adatok szerint 13,1 millió kutya él - ami több, mint a tízévesnél fiatalabb gyerekek száma -, így a kutyatulajdonosok hatalmas felvevőpiacot jelentenek. A gazdák kutyapartikat tartanak a kutyakávézókban, selyembe és kasmírba öltöztetik állataikat, és fürdőkbe viszik őket, ahol egyebek mellett masszázst és aromaterápiát kaphatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×