eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Életveszélyesen vezetnek a rendőrök

"Szükségtelen veszélyt" vállalnak az autós üldözések során a rendőrök - derült ki egy belső jelentésből, amely akkor látott napvilágot, amikor egész Nagy-Britanniát megrázta a hír, hogy öt ember életét vesztette, miközben az egyenruhások egy járművet próbáltak meg elkapni.

A rendőrök elleni panaszokat kivizsgáló független bizottság jelentése szerint a rendőrök az autós üldözések során gyakran nem tartják be a közlekedési szabályokat, s ezzel magukat és másokat is veszélybe sodornak.

A jelentés egy nappal az után látott napvilágot, hogy öt ember életét vesztette az M4-es úton történt balesetben Newportnál. Az autót rendőrök üldözték, a vétkes sofőr azonban véletlenül rossz irányba hajtott fel az autópályára, és összeütközött egy szemben szabályosan haladó autóval.

Az üldözött Ford Mondeóban négyen ültek - közülük hárman meghaltak, akárcsak a szembejövő autóban utazó idős ír házaspár. A Ford negyedik utasát, egy 18 éves fiatalembert, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A jelentésből az is kiderül, hogy a beosztott rendőrtisztek még a feletteseiknek is gyakran hazudnak: azt állítják, nem vettek részt üldözésben, holott igen.

A bizottság tagjai 275 balesetet vizsgáltak, amelyek 2004 áprilisa és 2006 szeptembere között 115 ember halálát és 273-nak a sérülését okozták. Végkövetkeztetésként azt javasolták, hogy a repülőgépekhez hasonlóan a rendőrautókat is szereljék fel fekete dobozzal.

Másik javaslatuk szerint a rendőröknek meg kellene tiltani, hogy gépjárművet üldözőbe vegyenek - ha csak nincsenek meggyőződve arról, hogy abban egy komoly bűncselekmény elkövetője menekül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×