eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hollywoodba készül a királyi sarj

Belekontárkodott a festészetbe, írt már gyerekkönyvet, dolgozott a televíziónak és készít aprósüteményt - most pedig egy hollywoodi filmben szerepel majd Károly herceg. Bennfentes információk szerint a brit trónörökös már tárgyal is a producerekkel egy dokumentum-szerű filmről, amely arról szól, hogyan kellene élnünk, hogy ne pusztítsuk a környezetet.

A tárgyalások ugyan még nagyon korai szakaszukban vannak, készítői mindent megtesznek annak érdekében, hogy főszereplőnek és talán narrátornak megnyerjék Károly herceget. Az ötletben valószínűleg még a legelvakultabb rojalisták sem találnak majd semmi kivetnivalót.

A film ötletét Al Gore váratlan sikere inspirálta. Az egykori amerikai alelnöknek a globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztető "Kellemetlen igazság" című filmje két Oscart és 18 más neves díjat nyert, és hatalmas közönségsikert is aratott.

Bennfentesek szerint a brit trónörökös lelkesen fogadta az ötletet, hiszen szent meggyőződése, hogy "aggasztó az egyensúlyhiány" az ember és a természet között, s a film révén sok hívet szerezhetne az organikus mezőgazdaságnak, s figyelmeztethetne a génkezelt gabona és a csúf épületek egészségügyi és esztétikai ártalmaira.

Valószínűleg forgatnak majd a gloucestershire-i Highgrove-ban is, ahol a herceg organikus farmot üzemeltet.

A herceggel Stuart Sender dokumentumfilmes tárgyal, aki az Oscar-díjas Prisoner in Paradise című filmet jegyezte. Sender kollégáival szeptember elején járt Nagy-Britanniában, ahol forgatási helyszeneket kerestek az egyelőre Harmónia munkacímmel futó film számára.

Károly herceg segít a közreműködők megnyerésében is; egyikük az indiai kutató és környezetvédelmi aktivista Vandana Siva lehet, aki sok mindenben osztja a trónörökös aggodalmait.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×