eur:
390.79
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Csinos nőkkel csábítják a bankokba az ügyfeleket

A nigériai kormány azt tervezi, hogy megtiltja a bankoknak a csinos hölgyek alkalmazását, akik eddig számlanyitás céljából csábították be a bankfiókokba az embereket.

A nigériai szenátus elnöke kijelentette: noha a szektor 2005-ös konszolidációjának köszönhetően a pénzintézetek száma 89-ről 25-re csökkent, még mindig sok bank alkalmazza a nőket új ügyfelek megszerzésére.

A politikus által kárhoztatott gyakorlat szerint a pénzintézetek jutalom fejében bizonyos számú ügyfél megszerzését írták elő, a nők pedig ennek érdekében mindent bevetettek.

"Ez elfogadhatatlan, ennek véget kell vetni" - jelentette ki David Mark, amikor a jegybank hivatalnokaival találkozott egy új szenátusi bizottság meghallgatásán.

A felsőház elnöke hozzátette: korábban azt gondolták, hogy a konszolidáció után a bankoknak elég tőkéjük és fejlett infrastruktúrájuk lesz, így a hagyományos módszerekkel is tudnak majd ügyfeleket toborozni.

A konszolidációt - melynek során tizenkétszeresére emelték a bankok működéséhez szükséges minimális alaptőke összegét - egyébként a nigériai kormány az egyik legsikeresebb lépéseként tartja számon a gazdasági reformok sorában.

A lépés óta a pénzintézetek részvényeinek árfolyama jelentősen emelkedett a lagosi tőzsdén, elemzők ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy sok bank továbbra is gyenge, szinte csak kormányzati letéteket kezel, és alig van ügyfele.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×