eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
68157.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vége lesz a korlátlan videómixelés korának

A szerzői jogokra ügyelő programot tesztel a YouTube videómegosztó portál, hogy a jövőben elejét vegye a jogsértések miatt indított pereknek. A szoftver azonosítja a videók egyedi jellemzőit, és ezalapján szűri ki az engedély nélküli másolatokat, remixeket.

A szerzői jogok megsértése egyre nagyobb kihívások elé állítja a Google tulajdonában lévő YouTube-ot. Márciusban a Viacom médiavállalat - amelyhez egyebek mellett az MTV és a Nickelodeon is tartozik - egymilliárd dollárra perelte be a céget.

A videómegosztó oldalt az angol Premier League is beperelte, a birtokában lévő videók jogszerűtlen felhasználásával készült tartalmak közzététele miatt.

Mivel ezek a perek jelentősen ronthatják a vállalat értékét, nem csoda, hogy éppen a Google dolgozott ki egy eljárást a szerzői jogok jobb nyomon követhetősége érdekében.

Ha azonosítottak egy jogvédett, de illegálisan feltöltött tartalmat, a tulajdonosnak két választási lehetősége lesz: kérheti a videó eltávolítását, vagy hirdetési felület ellenében hozzájárul a további elérhetőséghez.

A YouTube igazgatója, Chris Maxcy a Reuters hírügynökségnek elmondta: ezt az üzleti metódust már olyan óriás médiavállalatokkal karöltve próbálták ki korábban, mint a Disney és a Time Warner.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×