eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Roncstelepre kerülhetnek a klasszikus robogók

A jövőben valószínűleg jóval kevesebbszer lesz hallható Olaszország egyik legjellegzetesebb hangja, a Vespa robogók berregése. Az olasz kormány ugyanis jelentős összegekkel támogatja a benzinfaló gépek lecserélését.

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésén munkálkodó olasz kabinet több száz eurós dotációval akarja rávenni a 2001 előtt gyártott Vespák tulajdonosait, hogy a jövőben környezetbarátabb járgánnyal furikázzanak.

Az olasz környezetvédelmi minisztérium 3,75 milliárd forintnak megfelelő összeget különített el a programra. Az elektromos meghajtású robogóra váltók 255 ezer, a biciklire ülők mintegy 64 ezer forintnak megfelelő összegű támogatást kapnak. A benzinüzemű, de a korábbinál takarékosabb robogót választókat is bátorítják, de csak kisebb összeggel.

A közlekedési minisztérium adatai szerint az országban ötmillió motorkerékpárt és robogót használnak. A tavaly a 60. születésnapját ünneplő Vespa rajongói ugyanakkor igen szkeptikusak a kezdeményezés sikerét illetően.

"Miért akarná bárki is a klasszikus Vespáját egy diszkont biciklire cserélni? Ez az emberiesség elleni bűn lenne" - jelentette ki az olasz Vespa Klub elnöke.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×