eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A szex volt az egyetlen, amibe nem avatkozott bele a kormány. Ennek is vége!"

Olyan törvényen dolgoznak Nagy-Britanniában, amelynek értelmében bárki, aki intim kapcsolatot folytatott valakivel, kártérítést követelhet, ha véget ér a szerelem. Az elhagyott pár gyakorlatilag ugyanolyan jogokkal rendelkezne, mint egy házastárs.

A törvény-tervezetben gyakorlatilag nincs olyan paragrafus, amely megvédeni a szerencsevadászoktól a partnert - még akkor sem, ha a kapcsolat egészen rövid ideig tartott.

Az eredeti elképzelés az volt, hogy megvédik az élettársi kapcsolatban élők jogait. Eddig azért nem merték törvénybe foglalni a jogaikat, mert attól féltek, hogy ezzel aláásnák a házasság intézményét.

A tervezet szerint vitás esetben a bíróságnak kellene eldöntenie: "elég intim és kizárólagos" volt-e kapcsolat ahhoz, hogy valamelyik fél anyagi igényekkel léphessen fel a másikkal szemben.

A tervezet nyilvánosságra kerülése után azonnal éles bírálatok kereszttüzébe került. "Eddig azt mondtuk, a szex az egyetlen dolog, amibe a kormány nem avatkozik bele. Ennek vége" - dohogott egy civil mozgalom vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×