eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Soha ne mosolyogj krokodilra!"

Át kell úsznia a Nílust annak a brit utazónak, aki technikai eszközök használata nélkül utazza körül a Földet. Jason Lewis 1994-ben kezdte nagy túráját, amelynek már a végefelé tart.

A 38 éves brit végigbiciklizte Etiópiát, Addisz Abebában azonban háromhetes pihenőre kényszerült - ennyi időbe tellett, mire megkapta a vízumot.

Most éppen Szudánban jár, s ha a tervek szerint halad, mindenképpen át kell úsznia a Nílust.

"Csak abban bízom, hogy a legendás nílusi krokodilok lusták lesznek ahhoz, hogy a legnagyobb hőségben rám vadásszanak" - fejezte ki reményét a túlélésre.

Vízibiciklivel kelt át a tengeren


Lewis 3058 kilométert tett meg vízibiciklin - így jutott el Bombayből Dzsibutiba. Onnan két keréken ment tovább. Amikor a hőmérő higanyszála elérte a 47 C fokot - ekkora hőségben már éget a bicikli fémrésze - az árnyékban keresett menedéket, és éjszaka haladt tovább.

Előtte van még a sivatag is, ahol napi húsz liter folyadékot kell innia, hogy ki ne száradjon.

Reményei szerint ősszel ér vissza Nagy-Britanniába - de ez nem tőle függ. Erősen kérdéses például, kap-e engedélyt az egyiptomi hatóságoktól, hogy kajakkal átevezze a Nasszer tavat.

Lewis 13 éve tartó útja során csak a saját erejét használva haladt: biciklin, vízibiciklin, görkorcsolyával, kajakkal, úszva és gyalog.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×