eur:
394.38
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kína lenyomja a Second Life-ot

Kína is bekapcsolódik a virtuális világba. Egy olyan kereskedelmi célú virtuális közösség jöhet létre a távol-keleti országban, amely valódi riválisa lehet a Second Life-nek.

A vállalkozás segítségével a kínaiak is bekapcsolódhatnak a virtuális világba. A tervek szerint egyszerre csaknem 7 millió ember léphet fel az oldalra, és a céljuk az, hogy 150 millióan regisztráljanak.

Ha sikerrel járnak, akkor nagyobb közösséget hozhatnak létre a világhálón, mint a legtöbb valódi ország. Ezúttal egy Calypso nevű virtuális gazdaság életében vehetnek részt, akik bekapcsolódnak.

A tervezői szerint a virtuális világban évente akár 1 milliárd dollár értékben kereskedhetnek. Sokak szerint mindez a való világra is pozitív hatással lehet, hiszen a közösség révén valódi állások is létrejöhetnek.

Az elmúlt években számos virtuális világot hoztak létre az interneten, amelyek között a leghíresebb és a legtöbb regisztrált taggal rendelkező a Second Life.

Nem egy cég már üzleti lehetőséget is lát ezekben. A Toyota tavaly nyitotta meg az első bemutatótermét, amelyben a felhasználók kipróbálhatják az autókat, sőt, meg is vehetik azokat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×