eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Jó apa lesz? Ellenőrizze le!

Aki önzetlen, humoros, tisztelettudó és törődik a családtagjaival, abból jobb szülő lesz. Az alábbiakból kiderül, melyek a legszükségesebb feltételei annak, hogy egy férfiból jó apa váljon.

Jól bánik az édesanyjával?

Egy párterápiás szakértő, Wendy Allen szerint sok minden leszűrhető abból, hogy milyen egy férfi kapcsolata az édesanyjával. Fontos, hogy mennyire tiszteli, milyen kedvvel látogatja meg, ugyanis a szakértő úgy véli, ha egy férfi tiszteli az édesanyját, az azt jelenti, hogy jó neveltetést kapott, és általánosságban tisztelni fogja a nőket. Ez a tisztelet pedig a gyermekei felé is fennmarad majd.

Önzetlen?


A szülővé válás első feladata megtanulni önzetlennek lenni. Az egocentrikus gondolkodás egy apánál nem elfogadható. Egy amerikai nő, Jackie Baker elmondta: már akkor érezte, barátjából remek apa lesz, amikor arról mesélt, hogy mennyire törődik húgával.

Nem undorodik semmitől?

Aki szülő lesz, annak meg kell barátkoznia a koszos pelenkák és a csecsemők által bepiszkolt ruhák tisztításával. Egy tanácsadó, Dainne Couris szerint azokból a férfiakból válnak jó apák, akik készek besegíteni a szennyesek tisztításába.

Jó nagybácsi?

Wendy Allen szerint sok minden lemérhető abból, hogy egy férfi hogyan bánik unokaöccsével és unokahúgával. A párterápiás szakértő azt tanácsolja a nőknek, nézzék meg, hogy barátjuk emlékszik-e a rokonságban lévő gyermekek születési dátumaira, vagy elviszi-e őket moziba vagy vidámparkba.

Van humora?

Van kedve a játékokhoz és a viccelődéshez, valamint saját magát sem veszi túl komolyan. Ha humora van, az az egész életen átsegítheti.

Irányítani akar, vagy hagyja, hogy irányítsák?

A tanácsadó, Dianne Couris szerint feszültségekhez vezethet a családon belül, ha egy férfi nem engedi, hogy bizonyos dolgokat megszabjanak számára. A családi élet rendjének megalkotása általában a nő feladata, és a férfiakat irányítani kell ezen a területen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×