eur:
393.1
usd:
367.77
bux:
65941.72
2024. április 24. szerda György

Az életmódváltás a gyógyszereknél is hatásosabb lehet

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy sok betegség esetében életmódváltással jelentősebb javulást lehet elérni, mint gyógyszerekkel - mondta el az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója.

Balogh Sándor szerint Magyarországon, bár már rengeteget beszélnek róla, az emberek mégsem fektetnek elég hangsúlyt az egészséges életmódra.

Többségük pusztán gyógyszert, injekciót és nem életmódtanácsokat vár a háziorvostól.

A szakember azt elismeri, hogy hazánkban az orvoshoz fordulók nagy része számára már nem is lennének elegendők ezek a tanácsok, hiszen már nem a megelőzésre kell figyelni, hanem a betegség tüneteinek enyhítésére.

Magyarországon a halálozások felét a szív- és érrendszeri megbetegedések okozzák, negyedét pedig a daganatok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×