eur:
388.97
usd:
363.35
bux:
68165.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sok magyarnak van mobilja, de kevesen sms-eznek

A GfK piackutató regionális felmérése szerint Magyarországon a lakosság 79 százalékának van mobiltelefonja, ami meghaladja a közép-kelet-európai átlagot. A magyarok keveset sms-eznek, és nem nagyon használják az mms-t sem.

A Gfk piackutató vállalat felmérése szerint Magyarországon 5 emberből négynek van mobilja, ami magasabb, mint a közép-európai átlag.

A cég az idén január-februárban Ausztriában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Oroszországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Ukrajnában kérdezett meg ezer-ezer főt telefonálási szokásairól.

Magyarországon öt százalék azoknak az aránya, akik egynél több készüléket használnak, ami hasonló az osztrák, az orosz és az ukrán adatokhoz. Csak Csehországban haladja meg a 10 százalékot a több mobiltelefon-készüléket használok aránya.

Keveset sms-eznek a magyarok

Érdekes, hogy a magyarok közül jóval kevesebben sms-eznek napi rendszerességgel, mint a másik 9 ország polgárai közül: míg a régiós átlag meghaladja a 60 százalékot, addig Magyarországon ez 46 százalék.

Az élen a szlovénok járnak 79 százalékos arányszámmal. Õk az éllovasok a multimédiás üzenet, az mms-küldésben is, 24 százalékos aránnyal. A magyarok három százaléka küld napi rendszerességgel mms-t, jóval a régió 11 százalékos átlaga alatt.

A mobiltelefonnal rendelkező magyarok mindössze három százaléka mondta azt, hogy a jövőben biztosan többet telefonál mint most, ugyanakkor ez az arány Bulgáriában 23 százalék, Oroszországban 21 százalék és Ukrajnában 10 százalék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×