eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk

Új házakat rombolnak le a telekért

Egyre több új házat rombolnak le Anglia déli partvidékén, hogy lakásokat építsenek a helyükön. Poole környékén a telkek jóval többet érnek, mint a házak, amelyeket rájuk építettek.

Anglia déli partjainál egyre többen döntenek úgy, hogy megválnak a házuktól, hogy jóval magasabb összegért eladhassák a telket, amelyen áll.

A tízéves házat, amely 3,5 millió fontos (1,3 milliárd forintos) luxusotthon volt, egy befektető azért vásárolta meg, hogy lebonthassa, és lakásokat építhessen a helyére.

Eladni drágán, majd még drágábban

Ez egy ideje szinte mindennapos gyakorlat a felkapott déli partvidéken, ahol egyre több cég vesz házakat, hogy miután megszerezte az engedélyt egy nagyobb épület felhúzására, lebontsa a régit, és az újat jó pénzért eladja.

Sandbanks környékén nemrég egy alig hétéves házat vásárolt meg egy befektető, hogy a helyére négy másikat építsen.

Később egy közeli családi házat 2,7 millió fontért vett meg egy cég, majd 4 millióért adta tovább, miután engedélyt szerzett egy nagyobb ingatlan megépítésére.

A most bontás alatt álló házat tavaly 2,4 millió fontért vásárolta meg egy vállalkozó, aki 1,1 milliós profittal adta tovább, miután engedélyt kapott 11 lakás felépítésére.

Egyre több

Az ilyen esetek pedig egyre szaporodnak a környéken.

"Nem számít, mennyire újak vagy milyen fényűzőek a házak, ha valaki engedélyt szerez, hogy egy nagyobbat és még jobbat építhessen a helyére, sokkal többet ér" - mondta az egyik helyi ingatlanügynökség képviselője.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×