eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Németországban több lesz a mobil, mint a lakos

Az esztendő végére Németországban a mobiltelefonok száma nemcsak eléri, hanem meg is haladja a lakosok számát - tűnik ki a Springer Kiadó Távközlés 2006 című most közzétett tanulmányából.

Németországban már csaknem minden egyes lakosra jut egy mobil-telefon, de a drótnélküli távközlésben érdekelt cégek reklámkampányainak eredményeként az év végére a mobilkészülékek száma meghaladja a 82 milliót is - jelentette az InfoRádió németországi tudósítója.

A Távközlés 2006 című tanulmány szerint máris csaknem 9 millióra tehető azon készülékek száma, amelyek hozzáférhetővé teszik az internetet is. A mobiltelefonok eredeti rendeltetése mellé újabb lehetőségek sorakoznak fel, így egyre többen - elsősorban fiatalok - rajtuk keresztül hallgatnak főleg könnyűzenét.

Nyolcvan százalék vezetékesen telefonál

A Springer Kiadó megbízásából készült felmérés utal arra is, hogy a hordozható készülékek fokozatosan a háttérbe szorítják a vezetékes telefonokat, ugyanis már 2 millió fölé emelkedett azok száma, akik csupán mobillal rendelkeznek, illetve emiatt felmondták telefon-előfizetésüket.

Ennek ismeretében némi meglepetést keltett a tanulmány azon megállapítása, hogy még ma is a beszélgetések alig egy ötödét folytatják mobilon, a többi hívást vezetékes készüléken bonyolítják.
Szakértők szerint ez arra vall, hogy változatlanul bizonytalanság uralkodik a mobil-készülékek esetleges egészségkárosító hatása körül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×