INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

Németországban több lesz a mobil, mint a lakos

Infostart / InfoRádió

Az esztendő végére Németországban a mobiltelefonok száma nemcsak eléri, hanem meg is haladja a lakosok számát - tűnik ki a Springer Kiadó Távközlés 2006 című most közzétett tanulmányából.

Németországban már csaknem minden egyes lakosra jut egy mobil-telefon, de a drótnélküli távközlésben érdekelt cégek reklámkampányainak eredményeként az év végére a mobilkészülékek száma meghaladja a 82 milliót is - jelentette az InfoRádió németországi tudósítója.

A Távközlés 2006 című tanulmány szerint máris csaknem 9 millióra tehető azon készülékek száma, amelyek hozzáférhetővé teszik az internetet is. A mobiltelefonok eredeti rendeltetése mellé újabb lehetőségek sorakoznak fel, így egyre többen - elsősorban fiatalok - rajtuk keresztül hallgatnak főleg könnyűzenét.

Nyolcvan százalék vezetékesen telefonál

A Springer Kiadó megbízásából készült felmérés utal arra is, hogy a hordozható készülékek fokozatosan a háttérbe szorítják a vezetékes telefonokat, ugyanis már 2 millió fölé emelkedett azok száma, akik csupán mobillal rendelkeznek, illetve emiatt felmondták telefon-előfizetésüket.

Ennek ismeretében némi meglepetést keltett a tanulmány azon megállapítása, hogy még ma is a beszélgetések alig egy ötödét folytatják mobilon, a többi hívást vezetékes készüléken bonyolítják.
Szakértők szerint ez arra vall, hogy változatlanul bizonytalanság uralkodik a mobil-készülékek esetleges egészségkárosító hatása körül.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018