eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Miért fogynak a férfiak és híznak a nők összeköltözéskor?

Az összeköltözés rosszat tesz a nők egészségének: a kezdeti időszakban ugyanis, azért, hogy párjuk kedvében járjanak, több egészségtelen ételt esznek, és gyakran fel is szednek jó pár kilót. A férfiak egészségének azonban sokszor jót tesz az agglegényélet feladása, mivel a tudatosabban étkező nők mellett ők is egészségesebben kezdenek táplálkozni - állítja egy brit felmérés.

Ahogy az összeköltözés után egymáshoz igazodnak a párok étkezési szokásai is, a férfiak elkezdenek több zöldséget és kevesebb zsírt, illetve cukrot enni. A nők ugyanakkor több húst, magas zsírtartalmú tejet, gazdag szószokat, és általában több nehéz ételt esznek - olvasható a Newcastle-i Egyetem táplálkozástudományi központjának tanulmányában.

Érdekes módon az együttélésből adódó problémák, a párkapcsolat megfeneklése is a nőknél jelentkezik plusz kilók formájában, mivel inkább ők azok, akik az ételekhez fordulnak vigaszért.

Amelia Lake dietetikus, aki nagy-britanniai, amerikai és ausztrál kutatások eredményei alapján állította össze a tanulmányt, azt mondja: összeköltözéskor szimbolikus jelentőséget kap az étel mind a férfiak, mind a nők szemében. Sok pár érzi úgy, hogy fontosak a közös étkezések.

A dietetikus szerint az összeköltöző pároknak tudatosan kellene arra figyelniük, hogy ezt az időszakot életmódjuk és étkezési szokásaik pozitív irányú megváltoztatására használják fel, egymást támogatva az egészséges életmód kialakításában.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×