INFORÁDIÓ
2022. január 24. hétfő
Timót

Csütörtökön féláron vacsorázhat

Infostart

Szeretne féláron vacsorázni? Csütörtökön megteheti. Az ország majdnem 500 éttermében ezzel az akcióval kezdődik Magyarországon a bor és gasztronómia éve, a "nagy ízutazás".

Több évszázados hagyománya van annak, hogy a vízkereszttől, vagyis január 6-ától hamvazószerdáig tartó farsangi időszak utolsó napján - a böjt előtt - még egyszer a gasztronómiai örömöknek hódolnak az emberek.

Nemcsak "torkos" csütörtöknek mondják, hanem egy kicsit profánabban: "zabáló" vagy "tobzódó" csütörtöknek is.

Azok az éttermek - az országban összesen 484 -, amelyek csatlakoztak a bor és gasztronómia éve rendezvénysorozathoz, ma minden betérő vendégnek ötven százalékos kedvezményt adnak.

Senkinek nem kell semmire sem hivatkoznia, csak egy jót kell ennie, és a fizetéskor, a számla összegéből ötven százalék kedvezményt kap - mondta a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója az InfoRádióban.

Az Rt. célja, hogy ismét divatba jöjjön az étterembe járás. A szervezet ezért azt tervezi, hogy 2006-ban bemutatkozási lehetőséget biztosít a magyarországi borászati és gasztronómiai régióknak.

Galla Gábor elmondta: egész éven át tartó programsorozatot szerveznek, amely a különböző régiók ételeinek és italainak bemutatása mellett arra is lehetőséget kínál, hogy a látogatók megismerkedjenek a települések nevezetességeivel.

Minden hónapban más és más régió mutatkozik be, minden hónapban lesz egy kiemelt esemény az adott régióban.

Márciusban, a "torkos" csütörtökön kezdődő akcióhoz az egész országban csatlakoztak éttermek.

Áprilisban Budapest és környéke következik. A kiemelt esemény Szentendrén lesz, Húsvét a skanzenben címmel. Májusban a Balaton következik, a balatoni borpincéket mutatják be, ennek legkiemelkedőbb eseménye a borhajó lesz.

Kapcsolódó hang

A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Galla Gábor
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018