eur:
393.69
usd:
362.72
bux:
73275.81
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

Elégedetlen a budapesti levegővel? Forduljon Brüsszelhez!

Szereljen részecskeszűrőt autójára, tartsa karban kéményeit és buszozzon ahelyett, hogy a saját kocsijába ülne. A többi mellett ezt tartalmazza a Levegő Munkacsoport ajánlása. A szervezet gyakorlati tanácsokat ad ahhoz, mit tehetünk a légszennyezettség csökkentéséért.

A Levegő Munkacsoport kiadványának egyik szerkesztője az InfoRádióban azt mondta: a javaslatokat a hozzájuk érkező kérdések alapján állították össze. Az emberek a leggyakrabban arra kíváncsiak, hogy hol a legjobb a levegő, ugyanis nagyon félnek a káros hatásoktól. De tanácsot kérnek ahhoz is, hogy mit tehetnek a környezet kíméléséért.

A Levegő Munkacsoport abban is segít, hogy hova fordulhatunk, ha a közelünkben valaki szennyezi a környezetét, vagy hogy milyen támogatás vehető igénybe, ha korszerűsíteni akarjuk házunk fűtési rendszerét - mondta Lenkei Péter.

Tömegközlekedés és útvonaltervezés

A szervezet munkatársai gyakran azt javasolják, hogy autózás helyett inkább szálljunk fel a tömegközlekedési járművekre, vagy ha erre nincs lehetőség, előre tervezzük meg az utunkat, hogy minél hamarabb odaérjünk.

A munkacsoport honlapjáról letölthető egy formanyomtatvány is, amellyel bárki az Európai Unió illetékes bizottságához fordulhat, ha elégedetlen azzal, amit a Fővárosi Önkormányzat tesz a légszennyezettség csökkentése érdekében.

A tanulmány szerint Magyarországon évente 40-50 napon alig van légmozgás, emiatt a nagy hőségben, vagy a téli ködben felhalmozódhatnak a káros anyagok.

Budapesten, és Európa legtöbb nagyvárosában a dízelautók által kibocsátott rákkeltő részecskék okozza a legnagyobb légszennyezési problémát. Ezért is tartják az egyesület munkatársai fontosnak, hogy az emberek maguk is tegyenek a légszennyezettség csökkentéséért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében az MNB Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntését és az azt követő tájékoztatót értékeltük, de szó volt arról is, hogy mit tehet az MNB a magas szolgáltatásinflációval szemben. Vendégünk volt Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. A második blokkban a meglepetést okozó, májusi kereseti adatokról kérdeztük Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×