Mivel az étel karakteresen savanykás, valamilyen semleges ízű köret: például főtt vagy sült burgonya, esetleg krumplipüré illik hozzá.
Sertésborda hentes módra
Hozzávalók (4 személyre)
50 dkg kicsontozott sertéskaraj
só
6-8 dkg füstölt szalonna
15 dkg sonka
15 dkg csemegeuborka
1 mokkáskanál paradicsompüré
fél mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál liszt
fél csokor petrezselyem
4 evőkanál olaj
A húst szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és félretesszük.
A szalonnát vékony csíkokra metéljük, kis lángon kisütjük, majd a hasonló csíkokra vágott sonkát hozzáadva kisssé tovább pirítjuk.
Ezután a hosszában felszeletelet uborkát és a paradicsompürét is belekeverjük, mgborsozzuk, megsózzuk.
A liszttel meghintjük, fél percig kevergetve pirítjuk, végül 2 deci vízzel felengedjük.
Épp csak egy percig forraljuk, majd a felaprított petrezselyemmel megszórjuk.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sonkás-uborkás raguval leöntve tálaljuk.