eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin

Érzéketlenné tesz a tévés erőszak

A túl sok durva témájú televíziós műsor érzéketlenné teszi az embereket, különösen a gyerekeket az erőszak iránt - mondta az InfoRádió által megkérdezett pszichológus. Amerika után Magyarországon tévéznek a legtöbbet az emberek.

Kósa Éva egyetemi docens a gyermekek tévénézési szokásairól elmondta: a tévézésre fordított idő mennyisége, valamint a nézett műsorok fajtái is aggodalomra adnak okot. Egy 2004-es felmérés szerint az Egyesült Államok után Magyarországon tévéznek a legtöbbet az emberek - tette hozzá.

Természetesen téves gondolat, hogy minden rossz, ami televízió, de ma még nem élünk vele jól, mert "mindenevők" vagyunk, és ez igaz a gyerekekre is - hangsúlyozta a pszichológus.

A szakember szerint elsősorban a gyermekek neveltetésétől, az őket körülvevő környezettől és értékrendtől függ, hogy az erőszakos műsorok mennyire vannak rájuk erős hatással.

Ha ezek a körülmények kedvezőtlenül alakulnak, akkor az erőszakos műsorok közrejátszhatnak a kiskorúak által elkövetett erőszakos bűncselekmények számának növekedésében - tette hozzá az egyetemi docens.

Kósa Éva ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a körülményektől függetlenül minden emberre hatással van az erőszakos televízió-tartalom, ennek hatására elfásulunk az erőszakkal szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×