eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyógynövényekkel a megfázás ellen

A gyógynövényekkel történő kezelések elterjesztését és a konzervatív szemléletű egészségügyi ellátórendszer megváltoztatatását szeretné elérni az újonnan alakult Magyar Gyógynövényes Orvosok Közhasznú Egyesülete.

Farkas Orsolya tüdőgyógyász, az egyesület titkára az InfoRádiónak elmondta: szervezetük zömmel olyan orvosokat tömörít, akik felismerték a közönség természetes gyógymódok iránti növekvő igényét.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország az Európai Unió egyik legnagyobb gyógynövény-termesztője, ezek használata azonban elmarad a lehetőségektől.

Nem ismerjük a gyógynövényeket, az egészségügyi ellátórendszer pedig némileg konzervatív szemléletű. Ezért is fontos, hogy kórházi, rendelői orvosok is támogatnak minket – tette hozzá Farkas Orsolya.

A szervezet egy kísérletet is útnak indított, amelynek során a gyógynövényes étrend megfázás-megelőző hatását vizsgálják.

Az egyesület titkára hangsúlyozta: fontosnak tartja az egészségre nevelést, hogy az átlagember is el tudja dönteni, mikor hagyatkozhat az öngyógyításra, és mikor szükséges orvoshoz fordulnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×