INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

vizsgálat

2021.01.09. 19:37

Újabb meglepő dolgokra derült fény a kutyákról – videó

Annak ellenére, hogy a kutyák hallása kiváló, mégsem figyelnek a szavak közötti különbségekre, ha csak egy beszédhangban térnek el – ezt állapították meg magyar kutatók. Az is kiderült, hogy milyen értelmi szintűek lehetnek emberi léptékben a kutyák.
2021.01.08. 16:30

Górcső alá került a fővárosi önkormányzat – erre jutott a számvevőszék

Az Állami Számvevőszék elvégezte a fővárosi önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2020. évi megosztásáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatának ellenőrzését. Budapest Főváros Önkormányzata 2020. évi forrásmegosztási rendeletalkotása megalapozott, szabályozott és szabályszerű volt. A 2021. évi forrásmegosztás során korrekció érvényesítése nem indokolt.
2020.11.25. 08:47

Életveszélyes hajszárítókat vontak ki

Nagy termékbiztonsági akcióban ellenőrzött hajszárítókat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Mechanikai és Villamos Laboratóriuma. A vizsgált 155 termékből tizennyolc nem tudta produkálni az ígért teljesítményt, tizenhárom pedig egyenesen életveszélyes.
2020.09.21. 12:38

Ijesztő titkokat tártak fel a Semmelweis Egyetem kutatói a koronavírusról

A Semmelweis Egyetem kutatóinak a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Biztonsági Laboratórium kutatóival együttműködve először sikerült az aktív, fertőzőképes koronavírus szerkezetét megvizsgálni. A vizsgálatuk bebizonyította, hogy a koronavírus könnyedén összenyomható, de alakja gumilabdaszerűen helyreáll, szerkezetükben pedig a fizikai behatás sem tesz kárt.
2020.09.11. 19:39

Nem indul vizsgálat a hatóságok „embertelen bánásmódja” miatt

A fehérorosz hatóságok nem indítanak vizsgálatokat a tüntetők elleni erőszak miatt tett feljelentések ügyében, a Nyomozó Bizottság járási hivatalai sorra utasítják el a folyamodványaikat – közölte pénteken honlapján a Vjaszna fehérorosz jogvédő szervezet.
2020.09.05. 18:25

Ingyen és gyorsan nyújt segítséget a rákellenes liga

Eddig mintegy 700 vastagbélrákos beteg kezelését segítette a Magyar Rákellenes Liga. A daganatot sokaknál már csak az áttétetek kialakulása után fedezik fel. Az ekkor alkalmazható, személyre szabott terápiához azonban speciális genetikai vizsgálatra van szükség. A Rákellenes Liga tavaly nyáron indított programjában lehetőséget biztosítanak a teszt ingyenes és gyors elvégzésére.
2020.08.27. 19:42

Trükkös módszerekkel lép fel a hatalom Navalnij ellen

Az orosz államgépezet egy összetett rendszert hozott létre az Alekszej Navalnij, a korrupcióellenes blogger és politikus elleni harcra. Ezt állítja a Projekt nevű, független orosz újságírókat összefogó portál.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018