eur:
396.54
usd:
370.98
bux:
70949.92
2024. június 26. szerda János, Pál
Kids in front of the school building
Nyitókép: martin-dm/Getty Images

Letartóztatták a fiatalt, aki meg akarta ölni iskolatársait

Elrendelte egy osztálytársai megölésével fenyegetődző fiatalkorú gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság.

Az esetről a Miskolci Törvényszék számolt be. A nyomozás adatai szerint a Sajókazai Általános Iskola tanára május 24-én egy tanórán észlelte, hogy a fiatalkorú gyanúsított tizenegy centiméter pengehosszúságú konyhakést vett elő a táskájából, és a nyelvén húzogatta, ezért azt a tanár elvette tőle.

A gyanúsított tagja egy korábban létrehozott internetes közösségi csoportnak, melyben egy sajókazai "mészárlásról" és ennek kapcsán egy "bázis" létrehozásáról értekeztek, valamint olyan bejegyzést tett közzé, hogy a "sajókazaiak mind meg fognak fizetni!". A gyanúsított május 26-án üzenetküldő alkalmazáson keresztül közölte az osztályfőnökével, hogy az általa iskolába vitt késsel az volt a szándéka, hogy az egész osztályt megölje.

A gyanúsításban szereplő cselekmény alkalmas emberölés előkészületének megállapítására

- írták.

A járásbíróság szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, továbbá megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, illetve az előkészített bűncselekményt végrehajtaná. Mindezek miatt egy hónapra elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

A gyanúsított, illetve védője és törvényes képviselő fellebbezett a döntés ellen - közölte a törvényszék.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×