eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Élvezte utasai sikítását a száguldozó és a forgalommal szemben haladó sofőr, tragédia lett a vége

Ijesztgette az utasait, szórakoztatta, hogy félnek a kocsiban.

Halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt jogerősen öt és fél év börtönbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki halálos balesetet okozott Győrújfaluban - tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. július 7-én reggel Győrújfalu belterületén úgy vezette személyautóját, hogy előtte alkoholt és kábítószert is fogyasztott. Utasait ijesztgetve a megengedett sebesség csaknem duplájával haladt, és többször áttért a szembejövő forgalmi sávba.

Az autóban ülő lányok megijedtek, sikítottak, a vádlott és egyik utasa pedig nevetett rajtuk. Az autóban senki sem használt biztonsági övet. A vádlott egy lassítószigetet balról került ki, majd hirtelen jobbra kormányozta az autót, amely megcsúszott, egy jelzőtáblának, majd egy fának ütközött.

Az egyik utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, egy 20 éves lány és a vádlott sérülései maradandó fogyatékosságot eredményeztek. A másik fiatal lány 8 napon belül, az ötödik utas pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az első fokon eljáró Győri Törvényszék honlapja szerint a bíróság 2023 decemberében hét év börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×