eur:
395.77
usd:
367.04
bux:
70178.23
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Budapest - the capital of Hungary - popular tourist destinations.
Nyitókép: Artur Gazda/Getty Images

Csak úgy repültek a bírságok a Duna-hidakról lehajtó sofőröknek - ezért

Az összes budai kerületet érintette a rendőrség többnapos ellenőrzése. Irányjelzés elmulasztása, rendőri jelzés figyelmen kívül haladása miatt is tettek szabálysértési feljelentést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I., II., III., XI., XII. és XXII. kerületi kapitányságai elsősorban a Pestről Budára vezető hídlehajtóknál, valamint az illetékességi területükön ellenőrizték a közlekedőket 2024. május 17-én 20 óra és május 19-én 8 óra között.

A beszámoló szerint az akció során 1950 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, közülük 27-nél merült fel az ittasság gyanúja. 10 sofőr alkoholszintje bűncselekményi értéket mutatott, 17 embert mintavételre állítottak elő. Közülük egy autós, akiről kiderült, hogy engedély nélkül vezetett, a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott, de nem jutott messzire, mert a rendőrök 100 méterrel arrébb utolérték, és vele szemben két szabálysértési feljelentést tettek. Egy másik megállított gépjárműben négy személlyel szemben kellett intézkedniük kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, továbbá elfogtak egy körözött személyt is.

Az egyenruhások biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 13, valamint kötelező haladási irány megszegése miatt négy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, három sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek - többek közt engedély nélküli vezetés, rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása, és irányjelzés elmulasztása miatt. További 14 járművezetőt helyszíni bírsággal szankcionáltak: heten közülük irányjelzés elmulasztása, öten lejárt műszaki érvényesség, egy ember záróvonal átlépése és lejárt érvényességű vezetői engedély miatt kapott büntetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×